Podzim, dušičky, Halloween 🎃🍂🍁

Podzim je roční období plné barev, sychravého počasí, prvních teplých nápojů na zahřátí a teplého oblečení. Někdo ho miluje, jiný ho moc nemusí a další to bere, jak to přichází, prostě období po období a jen se přizpůsobí.

S tímto obdobím přichází vymýšlení různých dekorací na hroby, jelikož jsou dušičky a každý chce zavzpomínat na své blízké, a trošku oživit poslední místo jejich odpočinku. Musím sama za sebe říct, že když jsem byla malá, tak mi to úplně moc neříkalo, jen si pamatuji, jak si moje babička dělala seznamy hrobů, které musí objet, jestli má na všechny všechno a kolik jí toho ještě zbývá zařídit a koupit. A vnoučata měla tu čest jezdit s ní 😉. Čím jsem starší, tím k tomu přistupuji jinak. Možná je to určitý pocit zodpovědnosti, nebo možná jen to, že tady s námi ti lidé nejsou, chybí mi a tohle je určitý způsob, jak je aspoň cítit. Každopádně ty hroby objíždím už dobrovolně.

A pak je tu taky Halloween. Řekla bych, že čím dál populárnější, ale pořád se najdou tací, kteří ho úplně nesnáší. Já ho mám celkem ráda, ne že bych se převlékla do kostýmu, vyzdobila celý byt a rozdávala cukrovinky. Ale vyřežu dýni, zapálím svíčku a koukám na Halloweenské filmy, kde ti ostatní to všechno dělají.

Každopádně přeji všem krásný podzim, svátky si užívejte, které preferujete. Hlavně buďte šťastní ☺️.

A pro inspiraci najdete v odkazu dušičkové dekorace mnou vyrobené 😊.

Autor příspěvku: Petra Pavlíková

Napsat komentář